Over mij

Mijn foto

Juwelen, papiersnijden, mandala's tekenen

woensdag 2 december 2015

Nieuwe passie

Beetje triest deze blog, 1 bericht in januari, haha! Daarom nog maar eentje voor december ook ;) Haken doe ik al maanden niet meer, die peesontsteking is eigenlijk nooit overgegaan. Maar mijn hobbies gaan altijd in golfbewegingen, dus wie weet wordt er binnenkort toch weer wat gehaakt.

Momenteel heb ik een nieuwe passie, nl. het maken van kralen met papier. Ik probeer hier enkel papier voor te gebruiken dat anders in de papiermand zou belanden. Een ecologische keuze! Ik ben ook aan het experimenteren met sieraden van gitaarsnaren en oude knopen. Upcycling at it's best!

De mogelijkheden met papier zijn echt enorm en ik vind het superleuk om verschillende technieken uit te proberen.

Hier een kleine selectie van wat ik tot nu toe gemaakt heb.

Kralen gerold van een lege doos papieren zakdoekjes

'Kralen' van een oud boek

Kralen gerold van een reclame in een regionaal krantje

Kralen gerold van een oude kalender

Hanger van gekleurd karton

Gemaakt van een pizzadoos en een oude Chinese kalender

De gekleurde 'kralen' zijn van karton, de witte zijn van een oud boek


Ik heb nog meer gemaakt, maar wil hier ook niet teveel foto's ineens plaatsen. Vanaf nu probeer ik mijn nieuwe creaties ook hier te plaatsen, misschien samen met een foto van het papier waarvan ze gemaakt zijn. Altijd verrassend het resultaat!

De meeste van deze creaties zijn te koop t.v.v. de Stichting tegen kanker. Een selectie ervan is te vinden bij LaTrant, een trendy tweedehands pop-up store in Leuven, waar je ook handgemaakte of gerecycleerde producten kan vinden, rechtstreeks van de maker. Andere zijn te koop via de facebook-pagina Jij-Ik-Wij. En een deel blijft uiteraard in mijn privé-collectie ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten