Over mij

Mijn foto

Juwelen, papiersnijden, mandala's tekenen

zaterdag 1 februari 2014

Haken voor het goede doel


Eind april gaat er hier in de buurt een Levensloop door, een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen om:
 • mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten in de bloemetjes te zetten en hen tevieren;
 • mensen die aan kanker overleden zijn of er nog tegen vechten te eren;
 • als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker
(Bron: http://www.levensloop.be)

In mijn familie zijn er al verschillende mensen overleden aan kanker, dus toen mijn moeder kwam vragen of ik wou deelnemen aan hun team, moest ik daar geen twee keer over nadenken. Ik ga meelopen in de estafetteloop, maar blijkbaar kan je ook dingen verkopen t.v.v. de Stichting tegen Kanker. 
Ik ga dus de komende weken aan de slag om kleine spulletjes te haken en juwelen te maken om te verkopen voor het goede doel.

Vandaag omhaakte ik al een lege bokaal volgens een patroon van Creathea. Ik gebruikte hiervoor scheepjeskatoen dat ik jaren geleden gekocht had om een trui te haken, maar dat is er nooit van gekomen. Nu nog eens nadenken hoeveel ik voor zoiets kan vragen. En mijn zoontje alle dagen appelmoes geven voor de lege bokalen hahaha.


Mijn eigen projecten zullen dus even aan de kant gelegd worden, al haak ik wel gewoon verder aan de CAL-deken. Maar de Hitchin' a ride-sjaal waar ik aan begonnen was, zal waarschijnlijk moeten wachten. Desnoods is hij pas af tegen volgende herfst, het zijn toch voornamelijk herfstkleuren.2 opmerkingen:

 1. Ziet er wel geweldig uit, heb je het patroon voor die sjaal dan toch kunnen bemachtigen :) Vind die toch ook wel super, maar heb al zoveel op programma staan dat ik er waarschijnlijk deze winter toch niet meer toe kom :) Groetjes Bianca en co

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was van een andere sjaal dat ik het patroon niet kon vinden. Maar toen kwam ik deze tegen en die vond ik eigenlijk nog mooier. Ik ben hem speciaal in niet te dikke wol aan het maken, zodat het niet echt een wintersjaal wordt, maar evt. ook gewoon decoratief kan gedragen worden, maar hij moet eerst af zijn vooraleer ik weet of dat ook lukt ;) En ik herken het, met veel te veel tegelijk bezig.

   Verwijderen